1. Hem
  2.  › 
  3. Danmark
  4.  › 
  5. Köpenhamn

Tivoli

Nöjesparken Tivoli i Köpenhamn

Tivoli har varit den mest populära attraktionen i den danska huvudstaden sedan 1843. Den stora parken ligger mitt i staden, bara några minuters promenad från Rådhuspladsen, rådhustorget och centralstationen.

Världsberömd nöjespark

Termen nöjespark är lite felaktig, eftersom Tivoli är en inspirerande kombination av en vackert anlagd park, en mängd historiska och ultramoderna åkattraktioner och många mysiga kaféer och restauranger.

Tiden verkar ha stått stilla lite grann, för parken har inte förlorat något av sin nostalgiska charm ens efter 175 år. Allt verkar väldigt autentiskt och mysigt, du hittar ingen påträngande musik eller flashiga neonskyltar i Tivoli. Tillsammans bildar de en ojämförlig blandning som fascinerar och förtjusar besökare i alla åldrar. Till och med Walt Disney, skaparen av den legendariska Musse Pigg, blev så imponerad under sitt besök för många årtionden sedan att den unika atmosfären i Tivoli i Köpenhamn blev modellen för hans berömda Disneyland.

Romantik och hisnande sevärdheter

Vägen till världens högsta kedjekarusell eller den över 100 år gamla berg- och dalbanan i trä går först genom en labyrint av små sjöar, fontäner och kärleksfullt anlagda rabatter. Särskilt på kvällen erbjuder Tivoli en verkligt sagolik miljö. Mer än 100 000 lampor reflekteras i de smala kanalerna och skapar en magisk atmosfär.

Förutom pittoreska matstånd finns det också utmärkta restauranger som erbjuder en underbar miljö för en romantisk middag för två. Nöjesparken i den danska huvudstaden Köpenhamn är också känd för sina många konserter och kulturevenemang. I musikpaviljongen finns det varje dag ett varierat livemusikprogram med jazz, pop, folkmusik och populärklassisk musik för alla smaker. Stora konserter kan upplevas i den stora konsertsalen eller i den vackra historiska atmosfären i Glassalen.

En särskild attraktion är Pantomimeteatret, en pantomimteater som är känd långt utanför Köpenhamn. På den öppna scenen spelas regelbundet klassikern "Pierrot och Colombine" och andra pjäser i den italienska Commedia dell'arte-traditionen.