1. Hem
 2.  › 
 3. Danmark
 4.  › 
 5. Köpenhamn

Köpenhamn Citypass

City Pass för Köpenhamn - är det värt det?
Copenhagen Card är det officiella stadskortet för den danska huvudstaden Köpenhamn. Det ger dig fri entré till mer än 80 museer och attraktioner och fri användning av kollektivtrafiken i hela Köpenhamnsregionen. Många båtturer ingår också. Du hittar all information om Copenhagen Card på den här sidan.

Jämförelse av citypass Köpenhamn

I följande tabell hittar du vårt urval av de viktigaste citypassen för Köpenhamn och en jämförelse av de viktigaste tjänsterna.

Vår favorit
TicketCopenhagen Card HopCopenhagen Card DiscoverSightseeing Bus
Pris från77 €64 €24 €
Boka
FortsättFortsättFortsätt
Giltighet
24, 48 eller 72 h
24, 48, 72, 96, 120 h
24, 48 eller 72 h
Attraktioner
40+
80+
1
Toppattraktioner
Mobilitet
Hop-on hop-off buss
Kollektivtrafik
Transfer till flygplats

Vad är Köpenhamnskortet?

Copenhagen Card ger dig gratis inträde till över 80 attraktioner i Köpenhamnsregionen. Praktiskt taget alla stadens populära attraktioner ingår i Köpenhamnskortet, inklusive Tivoli, Amalienborg och Christiansborg slott, Nationalgalleriet och Köpenhamns Zoo. Många båtturer ingår också i Köpenhamnskortet, inklusive den mycket rekommenderade turen på stadens kanaler.

Med ett giltigt Copenhagen Card kan du också resa obegränsat gratis med kollektivtrafiken i regionen. Detta gäller alla transportmedel i staden, såsom tunnelbana, buss och tåg. Priszonen är mycket stor och inkluderar flygplatsen samt grannstäder som Helsingör och Roskilde.

Det finns också många andra förmåner för kortinnehavare, till exempel rabatter på utvalda restauranger.

Kortet aktiveras när du för första gången besöker en intressant plats och är sedan giltigt i 24, 48, 72 eller 120 timmar - beroende på vilken version du har köpt. Typiskt för Danmark: Copenhagen Card är särskilt familjevänligt: varje vuxen kan ta med sig två barn under 10 år gratis till alla attraktioner med sitt kort.

Fördelarna i korthet

Hur mycket kostar Copenhagen Card?

Copenhagen Card finns tillgängligt för vuxna och barn (10-15 år). Du kan köpa det online eller på plats på ett försäljningsställe.

Följande priser gäller för närvarande för Copenhagen Card:

[table id=3 /]

Köp Köpenhamnskort

Var kan jag köpa Köpenhamnskortet?

Du kan köpa Copenhagen Card online eller på ett av de många försäljningsställena i och runt Köpenhamn . Om du vill beställa kortet online har du två alternativ att välja mellan:

Beställ via GetYourGuide

Du kan köpa Köpenhamnskortet för ett visst datum via den tyskspråkiga webbplatsen GetYourGuide . Priserna är i euro och kan variera beroende på växelkursen. En stor fördel är att du kan avboka ditt köp kostnadsfritt upp till 24 timmar före turens början.

När du beställer online via GetYourGuide får du en voucher som du kan skriva ut och byta mot ett Copenhagen Card på ett av fyra centralt belägna försäljningsställen:

Köp Köpenhamnskort

Beställ via copenhagencard.com

Tyvärr finns den officiella webbplatsen endast på danska eller engelska, och gratis avbokning är inte möjlig. Köpenhamnskortet finns dock även digitalt för smartphones.

Om du vill ha ett riktigt kort får du till en början bara en voucher, som måste bytas ut mot ett fysiskt kort på en av de fyra försäljningsställena som nämns ovan. Alternativt kan du få kortet skickat till dig per post, men det kan ta lång tid (upp till 6 veckor). Portot kostar 8 euro.

Vilka museer och sevärdheter ingår?

Som Köpenhamns stads officiella Citycard inkluderar Copenhagen Card praktiskt taget alla stadens större attraktioner. En lista över de viktigaste attraktionerna och rabatterna finns i tabellen nedan, tillsammans med det vanliga inträdespriset för varje.

Om du letar förgäves efter Köpenhamns mest berömda attraktion, den lilla sj öjungfrun: den berömda statyn vid hamnen är fritt tillgänglig och kostar inget inträde.

De mest besökta attraktionerna i Köpenhamn

 1. Tivoli - 130 DKK
 2. Kanaltur - 95 DKK
 3. Runda tornet - 25 DKK
 4. Rosenborgs sl ott - 115 DKK
 5. Amalienborgs slott - 95 DKK
 6. Christiansborgs sl ott - 160 DKK
 7. Den Blå Planet - 180 DKK
 8. Nationalmuseet - 95 DKK
 9. Nationalgalleriet - 120 DKK
 10. Kronborgs slott - 95,00 DKK
 11. Köpenhamns Zoo - 195 DKK
 12. Louisiana Museum för modern konst - 125,00 USD
 13. Glyptoteket -115 DKK
 14. Experimentarium - 195 DKK

Sightseeing turer

Copenhagen Card inkluderar bara ett fåtal turer, men de är alla mycket rekommenderade. Den mest populära är kanalkryssningen som redan nämnts i de bästa attraktionerna. Följande turer är också tillgängliga:

Biljett för kollektivtrafik

Under den aktuella perioden kan du inte bara använda stadens kollektivtrafik som buss, tunnelbana eller tåg (zon 1 till 99) för dina transportbehov utan begränsning, utan också överväga att använda den kostnadsfria pendeln till och från flygplatsen (zon 4).

Giltighet och aktivering

Giltighetstiden för ett Copenhagen Card bestäms vid inköpstillfället. Citycard finns för närvarande med en giltighetstid på 24 timmar, 48 timmar, 72 timmar och 120 timmar.

Kortet aktiveras först när du använder det för första gången. Det innebär första gången du besöker en sevärdhet eller använder kollektivtrafiken för första gången. När du använder mobilappen sker detta automatiskt, med den klassiska versionen måste du skriva datum och tid på kortet när du börjar använda kortet.

Är Köpenhamnskortet värt det?

Den vanligaste frågan när man köper ett City Card är densamma överallt: är det ens värt det? Och som så ofta i livet är svaret: det beror på...

Vi visar dig vad i det här avsnittet. Följande exempel är mycket konservativt beräknade och inkluderar därför endast två attraktioner/dag.

Exempel 1: Användare av kollektivtrafiken

En enastående egenskap hos Copenhagen Card är den generösa användningen av kollektivtrafiken i hela Köpenhamnsregionen. Om du reser till Köpenhamn med flyg kan du spara pengar på transfer till och från flygplatsen. För den som kan utnyttja denna potential lönar det sig oftast att köpa ett Copenhagen Card, särskilt om kortet gäller i flera dagar.

Exempel 2: Familjer med barn

Copenhagen Card erbjuder en enorm besparingspotential, särskilt för barnfamiljer.

Slutsats - du kan definitivt spara pengar

Köp Köpenhamnskortet

Ofta ställda frågor (FAQ)

Behöver barn också ett eget Copenhagen Card?

Kan jag besöka en attraktion mer än en gång?

Tyvärr inte. Copenhagen Card är endast giltigt en gång för varje attraktion.