1. Hem

Länder

Alla reseländer i hela världen från A - Z
Letar du efter inspiration för ditt nästa resmål? På den här sidan hittar du inte bara en översikt över de mest populära resmålen utan också en översikt över alla länder i världen.

  1. De mest populära reseländerna
  2. Länder i Europa
  3. Länder i Asien
  4. Länder i Afrika
  5. Länder i Nordamerika
  6. Länder i Sydamerika
  7. Länder i Australien och Oceanien

De mest populära reseländerna

Länder i Europa

Europa ligger i den västra delen av den eurasiska landmassan och sträcker sig från Arktis i norr till Medelhavet i söder. Europa är känt för sin rika historia, konst och kultur. De till ytan största länderna är Ryssland (som delvis är en del av Europa), Ukraina och Frankrike. Alperna är hem för några av de högsta bergen, Volga är den längsta floden och Ladoga-sjön är den största sjön i Europa.

Länder i Asien

Asien är den största kontinenten och sträcker sig från den eurasiska landmassan i väster till Stilla havet i öster. Den är känd för sin kulturella mångfald och omfattar länder som Kina, Indien och Ryssland. I Himalaya finns Mount Everest, världens högsta berg. Yangtzefloden i Kina är den längsta floden och Kaspiska havet den största sjön i Asien.

Länder i Afrika

Afrika ligger söder om Europa och väster om Asien och är känt för sitt varierande djurliv och landskap. De största länderna är Algeriet, Demokratiska republiken Kongo och Sudan. Kilimanjaro är det högsta berget på kontinenten. Nilen är den längsta floden och Victoriasjön den största sjön i Afrika.

Länder i Nordamerika

Nordamerika ligger mellan Atlanten i öster och Stilla havet i väster och omfattar länder som USA, Kanada och Mexiko. Det är känt för sina varierande landskap från öknar till snötäckta berg. Klippiga bergen är en stor bergskedja, med Mount McKinley (även känd som Denali) som den högsta punkten. Mississippi-Missouri är den längsta floden och Great Bear Lake är den största sjön.

Länder i Sydamerika

Sydamerika ligger söder om Nordamerika och är känt för Amazonas regnskog och Anderna. De största länderna är Brasilien, Argentina och Peru. I Anderna finns Aconcagua, det högsta berget utanför Asien. Amazonas är den största floden sett till vattenvolym och Titicacasjön är den största sjön på kontinenten.

Länder i Australien och Oceanien

Australien är huvuddelen av denna kontinent och ligger söder om Asien, medan Oceanien består av många öar i Stilla havet. Australien är känt för sitt unika djurliv och är hem för kängurur och koalor. Mount Kosciuszko är det högsta berget i Australien. Murray-Darling är den längsta floden och Lake Eyre, som ofta är torr, är den största sjön.