Storbritannien

Reseguide 2023
  1. Hem
  2.  › 
  3. Länder
Förenade konungariket Storbritannien och Nordirland är en önation i Västeuropa som består av England, Wales, Skottland och Nordirland. Landet har en rik historia som från 1600-talet till 1900-talet präglades av historiens största koloniala imperium, det brittiska imperiet. Det var den ledande världsmakten från början till slutet av 1800-talet och anses vara initiativtagare till den industriella revolutionen. Bland de viktigaste sevärdheterna finns Tower of London, Buckingham Palace, Stonehenge, Hadrian's Wall, Edinburgh Castle och staden Bath.

TOP 10 Storbritannien

Bath är en historisk stad i sydvästra England, känd för sin georgianska arkitektur och sina romerska bad. Bath har funnits med på UNESCO:s världsarvslista sedan 1987.
Edinburgh är Skottlands huvudstad och imponerar med sin medeltida gamla stad och eleganta georgianska nya stad, som kännetecknas av neoklassiska byggnader och trädgårdar. En av stadens huvudattraktioner är det imponerande Edinburgh Castle med de skotska kronjuvelerna.
York är en liten stad vid sammanflödet av floderna Ouse och Foss med en nästan helt bevarad medeltida stadsmur. Den nordengelska staden har många sevärdheter att erbjuda, bland annat den medeltida katedralen York Minster och den vindlande gamla stadskärnan.

Landsfakta Storbritannien

Storbritannien i korthet

Flagga
Befolkning66.022.000
SpråkEnglisch
Areal244820 km2
KontinentEuropa
ValutaPund Sterling (GBP)
GrannländerIrland

Karta

Landets gränser och huvudstadens läge

Guide till Storbritannien