Färja från Propriano till Marseille

Biljetter, tidtabell och rutt

Färjan från Propriano till Marseille förbinder den franska ön Korsika med det franska fastlandet. Rutten erbjuds upp till 6 gånger i veckan av rederierna Corsica Linea och La Meridionale. Restiden är mellan 11:01 timmar och 13 timmar, beroende på rederi.

Boka din biljett

Ruttkarta

Marseille färjeterminal ligger 344 km nordväst om Propriano. Detta motsvarar ett avstånd på 186 sjömil.

Ruttdata

Färjerutt: Propriano - Marseille
Avgångshamn: Propriano
Destinationsport: Marseille
Avgångar: 5 gånger i veckan
Rederier: Corsica Linea

Marseille

I den sydfranska hamnstaden Marseille möts en mängd olika kulturella influenser i en spännande blandning. Marseille grundades av sjöfarare på 600-talet f.Kr. och var redan då en stad där invandrare från hela världen flyttade in. Den gamla hamnen i Vieux-Port är fortfarande en samlingspunkt för både lokalbefolkningen och turisterna och är Marseilles berömda port till Medelhavet. Basilica de Notre Dame i bysantinsk stil reser sig däremot 160 meter över staden och är varje år mål för tusentals pilgrimer.

Färjehamnen i Marseille i Frankrike erbjuder förbindelser till ön Korsika samt till Tunisien, Algeriet och Marocko. Totalt 10 rutter erbjuds här flera gånger om dagen av rederierna Corsica Linea, La Meridionale och CTN Ferries.

Propriano

Den före detta fiskebyn utvecklades till en livlig badort i och med turismens intåg, som idag har en bra tjänstesektor.

Färjehamnen i Propriano förbinder ön Korsika med färjehamnen i Marseille på det franska fastlandet. Rutten erbjuds upp till 6 gånger i veckan av rederierna Corsica Linea och La Meridionale. Restiden är mellan 11:01 timmar och 13 timmar, beroende på rederi.