Tallink & Silja Line

Rutter, biljetter & tidtabeller
Tallink & Silja Line driver flera färjerutter i norra Östersjön mellan Sverige, Finland, Estland och Lettland under varumärket Silja Line. Färjan anlöper vanligtvis huvudstaden i respektive land.

Alla färjerutter 2024 / 2025

Översikt över alla direkta färjeförbindelser med rederiet Tallink & Silja Line.

Rutt karta: Tallink & Silja Line

Åland

Sverige

Finland

Estland

Alla hamnar

I följande lista hittar du alla aktuella färjehamnar som tillhör rederiet

Talink Silja Line erbjuder följande rutter: Stockholm-Helsingfors, Helsingfors-Tallinn, Stockholm-Tallin, Stockholm-Turku, Stockholm-Riga, Aland-Tallin, Muuga-Vuosaari och Helsinki-Riga. På linjerna från Stockholm till Helsingfors, Åbo och Tallinn anlöps även hamnen i Mariehamn på Alandsöarna, som tillhör Sverige, upp till åtta gånger per dag.

Resorna från Sverige till Finland och de baltiska staterna är ganska långa, med restider på cirka 17 timmar, och trafikeras över natten. Dessa rutter trafikeras vanligtvis en gång per dag. Tallink & Silja Lines kortaste förbindelse är rutten från Helsingfors till Tallinn, som trafikeras med sex till sju turer per dag; med en restid på bara två timmar är denna rutt till och med lämplig för en dagsutflykt.

De regelbundna förbindelserna kan också bokas i kombination som en så kallad minikryssning, till exempel på rutten mellan Stockholm och Helsingfors. Avresan sker på sen eftermiddag i Stockholm, och nästa dag är oftast tillgänglig för en landutflykt i Helsingfors innan man återvänder till Stockholm följande kväll.

Tallink & Silja Line har för närvarande en flotta på tolv fartyg. De fartyg som används på långdistansrutterna erbjuder en exceptionellt hög komfortnivå. Till exempel har "Silja Symphony", som moderniserades för några år sedan, en 142 meter lång strandpromenad med glastak. Alla fartyg erbjuder gastronomi med flera à la carte-restauranger samt pubar och barer. Vissa av dem har även shower och diskotek, så interiören påminner mer om ett kryssningsfartyg än en färja. Alla Tallink & Silja Lines fartyg har hytter som kan bokas i olika komfortklasser, från enkla insideshytter till lyxiga sviter.

Fler färjor och fartyg

All information om Tallink & Silja Lines färjor. Klicka på fartygets namn för att få mer information om fartyget och dess aktuella position.

SchiffBaujahr
Megastar2017
Baltic Queen2009
Baltic Princess2008
Star2007
Galaxy2006
Victoria I2004
Silja Europa1993
Silja Symphony1991
Silja Serenade1990