1. Hem
  2.  › 
  3. Boka en färja
  4.  › 
  5. Rederier

Fjord Line

Rutter, biljetter och tidtabeller
Fjord Line är ett norskt rederi som driver förbindelser från norra Danmark till Norge samt från Norge till Sverige och mellan vissa norska kuststäder.
  1. Alla färjerutter 2024 / 2025
  2. Färjor i Norge (inrikes)
  3. Norge - Danmark
  4. Fjord Line färjehamnar
  5. Om Fjord Line
  6. Fler färjor och fartyg
01

Alla färjerutter 2024 / 2025

Rutt karta: Fjord Line
02

Färjor i Norge (inrikes)

7 Avgångar per vecka
5 h 30 min
03

Norge - Danmark

7 Avgångar per vecka
18 h 30 min
04

Fjord Line färjehamnar

05

Om Fjord Line

Fjord Line grundades 1993 som ett dotterbolag till det norska företaget Rutelaget Askøy-Bergen AS, som har tillhandahållit färjetjänster i Norge sedan 1950. Ända sedan starten har Fjord Lines huvudsakliga verksamhet varit förbindelsen mellan norra Jylland och Norge. Idag har Fjord Line en flotta på fyra fartyg, inklusive en katamaranfärja och tre konventionella fartyg. Några av fartygen drivs med flytande naturgas och har därför en exceptionellt god miljöprofil.

Från Hirtshals i Danmark erbjuds överfarter över Skagerrak till Kristiansand, Langesund och Stavanger i Norge. Den kortaste vägen och därmed den viktigaste förbindelsen är från Hirtshals till Kristiansand, som trafikeras tre gånger om dagen året runt. Genom att använda en snabb katamaranfärja uppnår Fjord Line en oöverträffat kort restid på bara 2 timmar och 15 minuter och marknadsför därför denna rutt som "den snabbaste vägen till Norge".

Restiden på rutten från Hirtshals till den norska hamnen Langesund, som ligger lite längre åt nordost, är med 4,5 timmar betydligt längre. En tredje förbindelse från Hirtshals går först över natten till Stavanger och därifrån vidare till Bergen. På denna rutt, som trafikeras en gång om dagen, erbjuds hytter i olika pris- och komfortklasser.

Sedan 2014 har Fjord Line erbjudit en förbindelse två gånger dagligen från den norska hamnen Sandefjord till Strömstad i Sverige, som överbryggar den omfattande Oslofjorden och därför är ett attraktivt alternativ till den inhemska förbindelsen från Norge till Sverige. Med 2 timmar och 30 minuter är denna förbindelse också ganska kort; rederiet lyfter särskilt fram shoppingutbudet här, som erbjuder betydligt lägre priser än inrikes på grund av "taxfree-shoppingglädjen". En taxfree-shop kan också användas på resorna från Hirtshals till Langesund.

Rubrikbild: Erik Ask / Fjord Line

06

Fler färjor och fartyg

All information om Fjord Lines färjor. Klicka på fartygets namn för att få mer information om fartyget och dess aktuella position.

SchiffBaujahr
Fjord FSTR2021
Oslofjord1993