Destination Gotland

Rutter, biljetter och tidtabeller
  1. Hem
  2.  › 
  3. Boka en färja
  4.  › 
  5. Rederier
Destination Gotland är ett svenskt rederi som bedriver färjetrafik från det svenska fastlandet till ön Gotland. Det är den enda leverantören av färjetjänster till Gotland.
  1. Alla färjerutter 2024 / 2025
  2. Färjor i Sverige (inrikes)
  3. Destination Gotland färjehamnar
  4. Om Destination Gotland
  5. Fler färjor och fartyg
01

Alla färjerutter 2024 / 2025

Rutt karta: Destination Gotland
02

Färjor i Sverige (inrikes)

03

Destination Gotland färjehamnar

04

Om Destination Gotland

Destination Gotland grundades 1998 som ett dotterbolag till Rederi AB Gotland. Sedan det året har rederiet erbjudit förbindelser till Gotland. Avgångshamnarna på det svenska fastlandet är Nynäshamn och Oskarshamn, medan det på Gotland alltid finns ett anlöp i huvudstaden Visby. Destination Gotland bedriver verksamhet året runt, under sommarsäsongen upp till 21 turer per dag, på vintern betydligt färre.

Förbindelsen från hamnen i Nynäshamn, som ligger nära huvudstaden Stockholm, är den viktigaste av de två linjerna. Under högsäsongen på sommaren avgår minst fyra fartyg från Nynäshamn varje dag, och vissa dagar sex, inklusive några turer under natten. På vintern trafikeras rutten en eller två gånger varje dag. Rutten Oskarshamn-Visby har något färre avgångar, med två till tre turer per dag under sommaren och en tur per dag sex dagar i veckan under vintern.

Destination Gotlands flotta består idag av fyra färjor, varav två konventionella färjor med en marschfart på 28,5 knop och en transportkapacitet på 1500 passagerare och 500 bilar vardera, samt två snabbfärjor med en marschfart på 32 knop och en kapacitet på 700-780 passagerare och cirka 150 bilar. Snabbfärjorna används endast som back-up under sommaren.

Överfarten tar ca tre timmar enkel väg. Alla fartyg har ett restaurangkomplex, en butik, en bistro eller ett café och lekmöjligheter för barn. På de större fartygen visas även videofilmer.

Från 2007 till 2009 erbjöd Destination Gotland även en färjetrafik mellan Gotland och Öland. Denna tjänst upphörde dock sommaren 2009 efter en olycka mellan två fartyg på denna rutt.
Till toppen

05

Fler färjor och fartyg

All information om Destination Gotlands färjor. Klicka på fartygets namn för att få mer information om fartyget och dess aktuella position.

SchiffBaujahr
Gotland 2019
Visby2018
Drotten2003