1. Hem
 2.  › 
 3. Sverige
 4.  › 
 5. Malmö

Öresundbrücke

Priser, biljetter och information för resan över Öresund

Den nästan 9 km långa Öresundsbron förbinder Danmark med Sverige. För dem som reser till Sverige med bil är Öresundsbron vanligtvis det snabbaste alternativet: resan från Köpenhamn till Malmö tar bara 15 minuter över bron. Det finns billiga kombinationsbiljetter för färjan till Danmark (Vogelfluglinie).

 1. Array
 2. Från Köpenhamn till Malmö
 3. Priser och biljetter
 4. Kombinera bro och färja
 5. Kombiticket Brücke + Fähre
 6. Alternativ till Öresundsbron
 7. Häufige Fragen (FAQ)

Från Köpenhamn till Malmö

Öresundsbron, som byggdes år 2000, förbinder Sverige med Danmark och är den längsta bron för kombinerad järnvägs- och biltrafik i Europa. Den kabelförlagda bron, som är nästan 8 000 meter lång med föregångare, imponerar med sina 206 meter höga pyloner som ger en spännvidd på 490 meter. Byggandet av den imponerande bron slutfördes på bara 40 månader och kostade en miljard euro.

På den danska sidan börjar Öresundskorsningen med en tunnel som leder under infarten till Köpenhamns flygplats till den konstgjorda ön Peberholm. Därifrån leder den 7854 meter långa bron ovan jord till Malmö.

[gallery ids="15990,15989,15987,15979"]

Priser och biljetter

Resan över Öresundsbron är avgiftsbelagd. Följande priser gäller för en enkel resa:

[table id=11 responsive=scroll /]

 • Bropas är en årlig prenumeration. Det kostar 43 euro och är därför värt att betala även för en tur- och returresa. Du får också en gratis transponder (Bizz) som gör att du kan köra genom betalstationen i en snabb Bizz-fil.
 • Vägtullstationen eller betalstationen finns på den svenska sidan av bron. Du kan betala med kort eller kontanter (i euro, danska kronor eller svenska kronor).
 • Sedan 2018 finns det även onlinebiljetter till bron. Med detta kan du spara cirka 10 %.

Kombinera bro och färja

Om du använder en färja på väg till Danmark (Vogelfluglinie från Pellworm till Rødby eller färja från Rostock till Gedser) kan du spara tid och pengar med en kombinerad biljett. Biljetten till bron är giltig i 7 dagar, så du kan också göra en mellanlandning i till exempel Köpenhamn,

Ticket

Kombiticket Brücke + Fähre

Besonders günstig ist das Kombiticket für die Öresundbrücke (inklusive Fähre von Rostock oder Puttgarden).

Alternativ till Öresundsbron

För att ta dig till Sverige med bil behöver du inte nödvändigtvis ta Öresundsbron, utan du kan också använda någon av de många färjeförbindelserna. Vi har sammanfattat all viktig information i följande artiklar:

Häufige Fragen (FAQ)

Hur kan jag betala på bron?

Om du inte vill köpa en biljett online kan du också betala på plats. Vägtullarna finns på den svenska sidan av bron, där du kan betala kontant eller med alla större kreditkort. När du kommer fram till vägtullstationen använder du det blå körfältet (självbetjäning) om du vill betala med kreditkort. Om du vill betala kontant använder du det gula körfältet.

När är Öresundsbron öppen?

Öresundsbron är öppen året runt. Bron kan endast stängas tillfälligt vid olyckor eller svåra väderförhållanden.