1. Hem
  2.  › 
  3. Boka en färja
Sandefjord - Strömstad

Fjord Line ställer in färjetrafiken till Sverige

Rederiet Fjord Line har meddelat att man kommer att upphöra med färjetrafiken mellan Sandefjord i Norge och Strömstad i Sverige. Flytten beror på strategiska överväganden, eftersom rutten inte passar företagets vision och långsiktiga strategi.
Fjord Line avslutar färjetrafiken med MS Oslofjord, som har varit i drift sedan 2014 (© Fjord Line)

Rederiet kommer att fokusera på sjövägarna mellan Norge och Danmark för att kunna utvecklas ytterligare inom turistsektorn och erbjuda en förstklassig kundupplevelse ombord. Fjord Line kommer att fortsätta att spela en viktig roll i passagerar- och godstrafiken mellan Norge och kontinenten.

Sedan 2014 har Fjord Line trafikerat färjeförbindelsen mellan Sandefjord och Strömstad med MS Oslofjord.

Brian Thorsted Hansen, VD för Fjord Line, säger: "Vi är för närvarande i dialog med fackföreningarna och företagsråden och inleder samråd med de anställda som tyvärr kommer att påverkas av denna situation.

Rederiet tittar på olika alternativ för att ta MS Oslofjord ur trafik.

Verksamheten på denna rutt kommer att upphöra den 29 oktober 2023, vilket tyvärr kommer att påverka anställda, kunder och affärspartners.

"Vi vill tacka våra engagerade och lojala medarbetare för deras fantastiska insatser och för att ha skapat fantastiska kundupplevelser. Ett stort tack går också till alla våra kunder som har valt Fjord Line genom åren", säger Brian Thorsted Hansen.

Kunder som har bokat på MS Oslofjord efter den 29 oktober 2023 kommer att få pengarna tillbaka.

Nedläggningen av denna rutt kommer inte att påverka Fjord Lines övriga färjerutter, eftersom dessa är en del av företagets långsiktiga strategi.