Mount Rushmore

  1. Hem
  2.  › 
  3. USA

Mount Rushmore är ett av de mest kända och viktiga kulturminnena i USA. Det är ett massivt monument i Black Hills i delstaten South Dakota som visar huvudena av fyra av de viktigaste presidenterna i den amerikanska historien: George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt och Abraham Lincoln.

Mount Rushmore National Memorial skapades mellan 1927 och 1941 av skulptören Gutzon Borglum och hans team för att hedra dessa fyra presidenters prestationer och arv och för att skildra USA:s utveckling som nation. De fyra monumentala skulpturerna är huggna i granitberget och är imponerande till sin storlek: var och en av figurerna är cirka 18 meter hög.

Mount Rushmores popularitet beror på dess kulturella betydelse och ikoniska representation av den amerikanska historien. Monumentet lockar varje år över två miljoner besökare från hela världen som beundrar det imponerande konstverket och uppskattar den historia och symbolik som är förknippad med det.

Besökare kan se monumentet från Mount Rushmore National Memorial Park, som också innehåller ett besökscenter, ett museum och Presidential Trail. Presidential Trail är en 800 meter lång vandringsled som löper längs skulpturernas bas och erbjuder besökarna en hisnande utsikt över de monumentala presidenthuvudena. Nattliga belysningsceremonier äger också rum i parken och belyser skulpturerna på ett imponerande sätt.

Mount Rushmore är också en bra utgångspunkt för att utforska den natursköna naturen och de många attraktionerna i de omgivande Black Hills, inklusive Custer State Park, Crazy Horse Memorial och den historiska staden Deadwood.