1. Hem
  2.  › 
  3. Italien

Messina

Din reseguide för Messina
Pittoreska Messina på nordöstra Sicilien lockar besökare med en fantastisk utsikt över havet till Kalabrien, idylliska stränder, historiska byggnader och utmärkta restauranger som serverar lokala specialiteter.

Det berömda Messinasundet skiljer staden från det italienska fastlandet. Det är ett sund mellan den kalabriska halvön och ön Sicilien och förbinder Tyrrenska havet med Joniska havet. Sundet är totalt 32 kilometer långt.

På det smalaste stället är det bara 3 kilometer som skiljer Sicilien från fastlandet. Det är värt att resa över Messinasundet bara för den här magnifika utsikten. Men den gamla hamnstaden har mycket mer att erbjuda sina besökare: en magnifik katedral, ett gammalt astronomiskt ur och förtrollande fontäner i marmor.

Klimatet i den lilla kuststaden är också mycket behagligt. Besökarna kan fortfarande känna den gamla charmen och den unika atmosfären på Sicilien, särskilt på katedraltorget. Piazza del Duomo med katedralen utgör stadens religiösa och kulturella hjärta.

Messinas katedral byggdes på 1100-talet. På grund av tecken på förfall rekonstruerades den i stor omfattning 1943. Bredvid katedralen ligger den vackra Orionfontänen med många skulpturer och det gigantiska klocktornet med världens största mekaniska klocka. Varje dag klockan 12 börjar klockan ett intressant skådespel. Det varar i 10 minuter och sträcker sig över flera våningar i tornet.

Akustiska element som lejonvrål ingår också i skådespelet. Runt torget finns många gamla kaféer och några mycket bra restauranger. Hamnen, där färjorna från Italien lägger till, ligger bara några minuters promenad bort och är definitivt värd ett besök.

Färjeturen över Messinasundet tar bara 20 minuter, fartygen seglar dag och natt och tar med sig många semesterfirare varje dag. Eftersom överfarten bjuder på en underbar utsikt över havet och hamnarna är det definitivt värt att ta en färjetur. Från fartyget kan resenärerna beundra den imponerande kupolförsedda kyrkan Sacrario Cristo Re på hamnpromenaden särskilt väl.

Norr om Sacrario Cristo Re ligger Chiesa di San Francesco all'Immacolata, Villa Mazini och Neptunusfontänen. Den vackra stadsparken med grönområden, välskötta blomsterrabatter och vita skulpturer börjar vid Neptunusfontänen.

Mittemot tornar fästningen Forte del Santissimo Salvatore upp sig. Sicilianarna bevakade en gång i tiden hamninloppet från fästningen. Kanonerna kan fortfarande ses.

Var ligger Messina?

Messina är en stad i Italien. Den ligger cirka 487 km sydost om huvudstaden Rom. Messina har en befolkning på cirka 230.000 personer.

Städer i närheten av Messina