1. Hem
  2.  › 
  3. Frankrike
  4.  › 
  5. Nice

Hotell Negresco

Lyxhotell från Belle Époque

Hotel Négresco i Nice är ett lyxhotell som öppnade 1918 och är nu ett av Nice landmärken. Den kulturminnesmärkta kupolbyggnaden i Belle Époque-stil ligger direkt vid Promenade Anglais och är ett av de vackraste radhusen i hela Frankrike.

Det förflutna

Hotellet beställdes av rumänska Henri Négresco och ritades av den fransk-holländske arkitekten Édouard Niermans (1859-1928), som också ritade det berömda Moulin Rouge i Paris. Eiffeltornets fader, Gustave Eiffel, ritade den rosa kupolen som man inte kan missa. Enligt legenden var modellen hans älskarinnas barm.

Under kriget användes hotellet som militärsjukhus. Efter kriget bytte ägarna, men de gamla dagarna kom aldrig tillbaka. Hotellet ser fortfarande imponerande ut och har sedan 1950-talet drivits av familjen Augier. Ett särskilt kännetecken för hotellet är också dess konstsamling. Sedan 2003 är hotellet ett statligt skyddat arkitektoniskt monument.

Négresco hade sin storhetstid före andra världskriget, då representanter för de europeiska kungafamiljerna var regelbundna gäster här. Men även efter det var hotellet en mötesplats för de rika och vackra: Beatles har varit här, Romy Schneider med Alain Delon, Edith Piaf, Clint Eastwood, Richard Burton och många fler.

Nuvarande

Hotellet tillhör hotellföreningen The Leading of the World. Alla de nästan 100 rummen är inredda i en individuell stil i Belle Epoque-miljö. Det finns också 21 sviter och en fin restaurang som regelbundet vinner priser. Restaurangen har fått två stjärnor i Guide Michelin. Det som gör den speciell är dörrvakterna i 1800-talsstil.

Eftersom hotellet ligger direkt vid strandpromenaden kan du promenera direkt längs stranden eller gå till stranden. Hotel Négresco har ett unikt läge. I dag är hotellet mycket engagerat i att presentera ett omfattande program. Det finns till exempel specialerbjudanden för familjer, och i restaurangen och på hotellet finns erbjudanden för vissa helgdagar som påsk och jul.

Restaurangen erbjuder speciella bufféer, bruncher och speciella kvällsevenemang på lördagar, vilket gör att restaurangen återfår sin forna glans. Baren är ofta värd för små musikevenemang där du kan ta en lång drink eller en aperitif. Bröllop kan också arrangeras på hotellet, vilket garanterar en verkligt speciell händelse.