Gamla stan i Brygge

Unescos världsarv sedan 2000
  1. Hem
  2.  › 
  3. Belgien
  4.  › 
  5. Brygge

Den vackra medeltida gamla staden är inte bara den viktigaste sevärdheten i Brygge, utan har också skyddats som ett av UNESCO:s världsarv sedan 2000.

En stad att leva och se

I den gamla staden kan du nå de viktigaste sevärdheterna till fots på några minuter. Det finns många inbjudande restauranger och bistroer för att skapa variation. Det finns också gott om möjligheter att shoppa eller ta en kort paus med en mysig kopp kaffe på din upptäcktsfärd genom de idylliska kullerstensgatorna. I dag är den medeltida gamla staden en livsmiljö för cirka 23 % av Brygge invånare och samtidigt en plats med många nöjen.

En något annorlunda stadsvandring

De många kanalerna som korsar den medeltida staden gör att du kan utforska den med båt. Om vädret tillåter, missa inte detta intressanta alternativ. Från båten kan du upptäcka de flesta museer och medeltida byggnader från ett annat perspektiv. Däremellan finns gamla tegelbyggnader med gavlar i Flanders-stil som lockar ögat. Gamla patricierhus eller stora handelshus är pittoreska vittnen om Brygge gamla storhetstid. De otaliga grönområdena bjuder in dig till en stunds vila.

Unescos världsarv

Den historiska stadskärnan har denna hedersvärda titel tack vare att husens och gatornas utformning exakt motsvarar den typiska stadsplaneringen under medeltiden. Trots (eller kanske på grund av) denna struktur är Brügge gamla stad en modern livsmiljö som berikas av moderna koncept för användning och arkitektur. När du promenerar genom staden längs kullerstensgator som är fyllda av historia kommer du att uppleva en avslappnad stadsatmosfär där storslagna herrgårdar lyser upp bredvid blygsamma bostäder.