Packlista för stadsresor

Checklista för resor och packningstips
 1. Hem
 2.  › 
 3. Packlisten
Amsterdam, London, Paris, Barcelona eller Berlin - listan över städer som är bland de mest populära destinationerna för stadsresor är lång. Oavsett vart du åker behöver du rätt kläder för att utforska staden och besöka en teater eller restaurang på kvällen. Om du åker till Barcelona eller en annan stad vid havet bör du också tänka på att packa strandkläder och badkläder för ett dopp i Medelhavet. Annars är en reseguide ett måste så att du vet var de viktigaste sevärdheterna finns, när de är öppna och hur du tar dig dit.
 1. Pengar
 2. Personlig hygien
 3. Smink och kvinnlig hygien
 4. Kläder
 5. Bad och strand
 6. Första hjälpen-kit och medicinering
 7. Papper och dokument
 8. Glasögon och kontaktlinser
 9. Sömn
 10. Catering, mat och dryck
 11. Teknik och elektronik
 12. Resväskor, ryggsäckar och väskor
 13. Underhållning / Diverse
01

Pengar

På en stadsresa kommer du ofta att besöka många turistattraktioner och sevärdheter. Här kan ficktjuvarna öka, så det är lämpligt att bära kontanter och viktiga dokument i en bältesväska eller en bröstpåse. Glöm inte heller att ta med dig kontanter i den lokala valutan eller växla dem på plats.

02

Personlig hygien

Till skillnad från en semester i naturen handlar en stadsresa främst om kultur, restauranger, teatrar och museer. Du vill inte missa din dagliga rutin och smink, så dessa redskap hör definitivt hemma i bagaget. Om du flyger till den stad du väljer måste du ta hänsyn till bestämmelserna om att medföra vätskor i handbagaget. Dessutom räcker det oftast med att ta med sig produkter i resestorlek, eftersom stadsresor oftast inte varar så länge och snabbt kan fyllas på på plats om det behövs.

Allmänt

Hår

Tänder

Rakning/hårborttagning

Händer och fötter

03

Smink och kvinnlig hygien

04

Kläder

Underkläder

Vardagskläder

Affärs-/kvällskläder

Huvudbonad

Skor

Annat

Tvätt

05

Bad och strand

Om du väljer en stad med egen strand, glöm inte badkläderna. Detsamma gäller för dig som bor på ett hotell med pool eller wellnessområde och vill använda den eller besöka simbassängen på plats.

06

Första hjälpen-kit och medicinering

07

Papper och dokument

Resenärer som reser med egen bil måste komma ihåg att ta med sig alla nödvändiga papper, till exempel körkort och registreringsbevis. Om du reser med flyg får du inte glömma flygbiljetten, och du behöver också ett körkort och vanligtvis ett kreditkort om du hyr en bil. Bokningshandlingarna för boendet bör inte heller lämnas hemma.

Resa med bil / hyrbil

Ankomst med flyg

08

Glasögon och kontaktlinser

09

Sömn

10

Catering, mat och dryck

11

Teknik och elektronik

12

Resväskor, ryggsäckar och väskor

13

Underhållning / Diverse