Packlista för festivalen

Checklista för resor och packningstips
 1. Hem
 2.  › 
 3. Packlisten
Bra musik under bar himmel, dans, gott humör, överflöd och vänner runt omkring dig: det är det som lockar med festivaler. Förutom bekväma kläder som passar för festivaler behöver du också grundläggande campingutrustning med gasolkök och köksredskap. På stora festivaler kan man köpa campingredskap, men oftast till ett mycket högt pris. Förutom alkohol har de flesta festivalfantaster med sig konserverad mat i bagaget, som fungerar som basföda för många.
 1. Pengar
 2. Personlig hygien
 3. Smink och kvinnlig hygien
 4. Kläder
 5. Första hjälpen-kit och mediciner
 6. Papper och dokument
 7. Glasögon och kontaktlinser
 8. Sovande
 9. Catering, mat och dryck
 10. Grundläggande campingutrustning
 11. Teknik och elektronik
 12. Resväskor, ryggsäckar och väskor
 13. Andra
01

Pengar

På en festival behöver du kontanter, eftersom det vanligtvis inte går att betala med kort vid mat- och ölstånden. Du bör förvara dessa i en bältesväska eller en bröstpåse så att du inte förlorar pengarna och att de är säkert förvarade i folkmassan. Det är bäst att lämna plånboken hemma, utom för viktiga papper (se nedan).

02

Personlig hygien

Du behöver vanligtvis inte mycket på en festival. Du bör packa de mest nödvändiga sakerna som tandborste och tandkräm, schampo, duschgel, toalettpapper och preventivmedel.

Allmänt

Hår

Tänder

03

Smink och kvinnlig hygien

04

Kläder

För en festival som varar i två till fyra dagar behöver du inte ha så många kläder. Dessutom erbjuder det vanligtvis lilla tältet inte mycket utrymme för stora resväskor eller resväskor. Kläderna ska vara bekväma och när du väljer kläder ska du tänka på att de kan bli smutsiga och blöta och kanske är det bättre att inte ta med den senaste eller den ljusaste vita tröjan.

Underkläder

Vardagskläder

Huvudbonad

Skor

Andra

05

Första hjälpen-kit och mediciner

Du behöver inte ha ett stort första hjälpen-kit på en festival. Några få saker kan dock vara mycket praktiska på en festival.

06

Papper och dokument

07

Glasögon och kontaktlinser

08

Sovande

Öronproppar bör definitivt hamna i bagaget. De är inte bara praktiska för att sova när musiken fortfarande är högljudd eller när dina tältgrannar fortfarande njuter av kvällen, utan de skyddar dig också från alltför hög musik på festivalområdet.

09

Catering, mat och dryck

Även om det finns många matstånd och food trucks på festivalområdet bör du inte glömma att ta med dig egen mat - festivalområdet är trots allt inte öppet hela tiden och maten där är mycket dyr. Packa med lite bröd och kallskuret och sylt eller müsli till morgonen. Konserverad mat får naturligtvis inte saknas - huvudmåltiden för alla festivalälskare.

10

Grundläggande campingutrustning

Utrustning som tält, campingkök och köksredskap är oumbärlig. Om du nöjer dig med att sitta på marken och laga mat och äta är det bara att ta en picknickfilt och breda ut den framför tältet. Campingstolar och ett campingbord lovar lite mer komfort.

Engångsgrill eller tillbehör som tändare, kol etc.

11

Teknik och elektronik

12

Resväskor, ryggsäckar och väskor

Vägen från parkeringen till campingen är ofta lång. En resväska eller stor resväska är därför opraktiskt. Hjul brukar inte göra det lättare, eftersom terrängen är ojämn och ibland lerig. En liten resväska som du kan bära med en hand eller hänga runt axlarna är bättre. En ryggsäck är ännu bättre: då har du händerna fria för annat bagage som t.ex. sovsäck, kylbox eller ölkista. Det kan vara en bra idé att ta med sig en ryggsäck in på festivalområdet. På så sätt kan en regnjacka eller en tjockare tröja hitta sin väg in på festivalområdet för kvällen eller när det blir kyligt däremellan. Mobiltelefonen bör skyddas med ett vattentätt fodral så att den inte bara är skyddad från regn utan även från ölduschar.

13

Andra