Die besten Kreditkarten

 1. Hem

De bästa kreditkorten 2021 i jämförelse

Vare sig det gäller resor eller shopping på internet: Kreditkorten är enkla och säkra och erbjuder ofta många tilläggstjänster, t.ex. gratis kontantuttag och omfattande försäkringsförmåner. På den här sidan visar vi vilka typer av kreditkort som finns och vad du bör tänka på när du letar efter ett nytt kreditkort.

[cc]


Innehåll

 1. Vad är ett kreditkort?
 2. Vilka typer av kreditkort finns det?
  1. Gratis kreditkort
  2. Kreditkort för att samla miles
  3. Cashback-kreditkort
  4. Premium-kreditkort
  5. Företagskreditkort
 3. Frågor och svar (FAQ)

Vad är ett kreditkort?

Kreditkort kan användas över hela världen (liknande ett girokort/EC-kort) för att betala, ta ut pengar och handla på nätet. Den tekniska infrastrukturen tillhandahålls av de så kallade kreditkortsleverantörerna:

 • VISA
 • Mastercard
 • American Express
 • Diners Club

Med ett klassiskt kreditkort kan du betala med kreditkort (upp till en fast övre gräns), men du faktureras inte förrän några veckor eller månader senare. Ett typiskt exempel på detta är kreditkort från American Express.

Med så kallade betalkort är kreditkortet direkt kopplat till ditt konto. När du betalar med ditt kreditkort debiteras beloppet från ditt konto omedelbart eller inom några dagar. Välkända exempel är kreditkorten från många direktbanker, t.ex. DKB eller Comdirect.

En tredje variant är det så kallade förbetalda kreditkortet. Här måste du först överföra pengar till kortet som kredit.

Vilka typer av kreditkort finns det?

De flesta bankers kreditkort kan delas in i vissa kategorier. Det är vettigt att dela upp dem i kategorier eftersom det är lättare att jämföra olika leverantörers erbjudanden inom varje kategori.

Gratis kreditkort

Kreditkort utan årsavgift brukar kallas gratis kreditkort och är bland de mest populära och mest efterfrågade kreditkorten av alla.

Vissa av dessa kort tillåter också gratis kontantuttag (ofta över hela världen) och tar inte heller ut några avgifter vid betalning i utländsk valuta. Till dessa hör till exempel det kostnadsfria Barclaycard och Hanseatic Banks kostnadsfria kreditkort.
Samtidigt marknadsförs många kreditkort under beteckningen "gratis kreditkort", men alla är inte riktigt bra att rekommendera. Om du står inför frågan om vilket gratis kreditkort som är rätt för dig bör du tänka på följande saker:

 • För vilka ändamål behöver du kreditkortet? Endast för att handla på Internet eller även för att ta ut kontanter?
 • Behöver du ett kreditkort med en kreditlinje som ger dig finansiell flexibilitet, till exempel en kontokredit? Eller vill du att det ska vara enkelt att göra avräkningar och att alla pengar ska debiteras från ditt konto i rätt tid?
 • Kolla in vår jämförelse av kostnadsfria kreditkort.

Kreditkort för att samla miles

Cashback-kreditkort

Cashback innebär att du får tillbaka en del av din kreditkortsomsättning i form av pengar. Handla och få cashback vid sidan om?

Premium-kreditkort

Kreditkort i guld, platina eller till och med svart (som det legendariska Centurion-kortet från American Express) är så kallade premiumkort som erbjuder många extra tjänster. Dessa inkluderar omfattande försäkringspaket, gratis inträde till exklusiva lounger eller en 24-timmars conciergetjänst.

Tidigare var dessa kort ofta också en statussymbol för ägaren - men idag är det inte troligt att du kommer att förvåna någon med ditt platinakort. Eftersom premiumkorten har nått fram till den vanliga marknaden och är överkomliga för alla. En del av dem är till och med gratis, till exempel det gyllene Mastercardet från TF Bank.

Även om de flesta premiumkreditkort kostar en årsavgift är de ofta de mest attraktiva erbjudandena som finns. Med rätt kort kan du få tillbaka många gånger årsavgiften och på så sätt spara mycket pengar.

Kreditkort för egenföretagare och frilansare

Om du har registrerat ett företag eller arbetar som frilansare bör du ägna särskild uppmärksamhet åt att välja rätt kreditkort. I dessa fall kan en stor del av företagets omsättning ofta debiteras på kreditkortet.
Med ett bra belöningsprogram, som American Express erbjuder uttryckligen för företagskunder, kan du tjäna in belöningar som är värda flera tusen euro på ett år. Vårt tips för företagskunder är därför helt klart Platinum Business Credit Card från American Express.

Fragen und Antworten (FAQ)

Kan jag ha mer än ett kreditkort?

I princip är detta inget problem; i många fall kan det till och med vara mycket klokt att ha ett andra eller tredje kort. Särskilt kombinationen av ett premiumkreditkort (för tjänster och miles) och ett gratiskreditkort (för gratis kontantuttag) har blivit mycket populär.

Vilken roll spelar Schufa i ett kreditkort?

Schufa är ett privat företag som bedömer konsumenternas kreditvärdighet. När du ansöker om ett kreditkort begär banken faktiskt alltid en kreditupplysning för att bedöma din kreditvärdighet. Det enda undantaget är förbetalda kreditkort.

Fler artiklar

Du hittar mer information om kreditkort här:

Redaktionellt omdöme: